Method
We bieden onze gratis sCool Educatieve Methode aan via de vernieuwde support community. Ouders, leerkrachten en kinderen die willen werken aan hun Digitale Sociale Verantwoordelijkheid vinden hier steeds de laatste informatie over wat hen boeit in de digitale wereld van nieuwe apps en games.
Kinderen van nu groeien op in een digitale wereld, waarin online connecties en innovatieve leermiddelen deel uitmaken van hun ontwikkeling. Dit is in tegenstelling tot oudere generaties die zijn opgegroeid in de tijd van het schrift en met pedagogische methodes, gebaseerd op traditionele overdracht van kennis.
Aangezien de snelheid van de innovatie soms amper is bij te houden werken wij via een lerend ecosysteem om steeds zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van de nieuwe hypes en tools. Via de "Media Sheriffs", gemotiveerde leerkrachten en betrokken ouders trachten we steeds de vinger aan de pols te houden.
Dat kinderen graag leren door experimenteren en zelf ontdekken is geweten, echter waar kunnen ze Veilig & Net aan informatie komen over de allernieuwste hypes van games en sociale apps. Een powerpoint is kinderspel voor velen, hoe kunnen ze hun Actua werkjes en Talenten blogs nog boeiender maken met de coolste ICT-Tools. En voor wie dacht dat coderen enkel voor nerds is weet niet hoe veel fun dat kan zijn.
De Methode bevat een groot aanbod aan concreet lesmateriaal, inhoudelijke dossiers en inspiratie als kaarten en posters om in de klas te gebruiken.
Je kan er onder andere;
- De poster downloaden en de richtlijnen om samen met de kinderen een sCool Sociaal Contract op te stellen dat hen ondersteund in hun Digitale Sociale Verantwoordelijkheid.
- Mediawijze lespakketten vinden zoals de Media Sheriffs en Talent Ontwikkeling over de vakken heen met Media
- Voorbeelden voor logboekjes en mediadagboeken die kinderen kunnen gebruiken om reflectie over eigen media gebruik te stimuleren
- Maar ook dossiers zoals over "Mediawijsheid in tijden van dreiging en terreur"
Gekoppeld aan dit alles bieden we een concreet, digitaal Oefenplatform aan.
Je kan het een beetje vergelijken met leren fietsen. Je kan een kind uitleggen hoe dat moet, filmpjes erover bekijken, maar uiteindelijk zal je toch een fiets nodig hebben om -veilig en onder begeleiding- mee te oefenen.
Viewed 3,199 times
Page Options