About

Bol Frans.png Bol Spaans.png UK-flag.png

De probleemstelling van Mediawijze Opvoeding

who what when-03.png
Elke dag komen er nieuwe apps en digitale tools bij. Kan jij ze nog steeds allemaal volgen en bij blijven? Begrijp je echt de nood van kinderen, een nood aan virtuele connecties? Wie zal hen de weg leren in deze digitale wereld?
who what when-02.png
Kinderen willen samen spelen, leren en groeien; ook wanneer de school uit is. In de virtuele wereld vinden er elk uur van de dag sociale interacties plaats, op elke dag van het jaar. Die interacties zijn levensecht voor deze 'digital natives'
who what when-01.png
Hoe kunnen we de voordelen van sociaal online leren bevorderen, zonder dat we onze jongste, meest kwetsbare kinderen -3 tot 12 jaar- ongecontroleerd laten exploreren, op websites en apps die niet gepast zijn voor hen?

De Doelstellingen van sCool


  • goals counters-04.pngOnline sociale en digitale mediawijsheid integreren in het curriculum van de lagere school; vrij verloop van kennis tussen kinderen, met betrokkenheid van ouders en ondersteuning door leerkrachten om 'flipped learning' te stimuleren.

  • goals counters-05.pngInnovatieve leermethodes die de focus leggen op individueel talent en vooruitgang. Projectwerk, samenwerkend leren en sociale integratie; gestimuleerd door sociale leergemeenschappen.

  • goals counters-06.pngsCool als integratieplatform voor andere digitale initiatieven in de scholen. We hebben reeds integraties met Microsoft 365 voor het onderwijs en exploreren de integratie met CRM en andere administratieve tools.

Het sCool oefenplatform ondersteunt leerplannen Mediawijsheid

Laptop-Smartphone-view-sCool.png

Een veilig platform voor Sociaal Leren

Op school speel, leer en groei je samen, maar dat zou niet mogen eindigen wanneer de schoolpoort toe is. Met sCool neem je een deeltje van jouw school mee naar huis. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen agenda, laadt voorbereidingen voor je huiswerk op in je digitale boekentas of vraag advies aan jouw medeleerlingen en leerkrachten. Maak plezier terwijl je media en nieuwtjes deelt met jouw vrienden in jullie eigen veilige 'Facebook-achtige' app, of zoek in de BoekenWiki naar leuk leesmateriaal; met likes van jouw vrienden. sCool is Cool!

Eindtermen, Online Veiligheid en Digitaal Onderwijs

Scholen komen vele uitdagingen tegen, tijdens de implementatie van digitaal onderwijs en online veiligheid. Sociale Media kunnen een meerwaarde bieden als leermiddel in de klas, maar de veiligheidsnormen van die nieuwe media kunnen problemen geven. sCool biedt daarom Social Learning Labs en Lesmateriaal aan, om scholen te ondersteunen bij het onderwijs voor leerlingen van 3 tot 12 jaar.  

Veilig Online met Tips & Tricks

Bij sCool kijken we naar veiligheid vanuit twee perspectieven: technisch en menselijk. Een goed wachtwoord kiezen is één ding, maar het is minstens even belangrijk om de risico's te kennen wanneer je foto's online deelt. Het Web heeft veel valkuilen, zeker voor jonge kinderen en die wil je liefst vermijden natuurlijk. In onze Veilig & Net vind je advies, maar ook games en videos rond mediawijsheid, in samenwerking met experts in online veiligheid voor kinderen. 


Viewed 6,875 times